Voordelen van Pinterest

Voordelen van Pinterest
Tips & tricks
10 maart 2021

Vijf voordelen van Pinterest als marketeer.

Dat Pinterest de nieuwste marketing trend van 2021 wordt moeten we jou niet meer vertellen. Het is dan ook belangrijk dat je de boot niet mist maar het roer in eigen handen neemt. Wie nog niet helemaal overtuigd is van alle voordelen die Pinterest te bieden heeft voor marketeers, is dit na het lezen van deze blog zeker en vast wel!


1. Pinterest is een gratis online zoekmachine

Pinterest is een social mediakanaal maar vooral een online zoekmachine. Het gaat niet over hoeveel volgers, likes of comments je hebt. De focus van Pinterest is om de gebruikers te inspireren met visuals en aan te zetten tot actie; het kopen van jouw product. Het is een zoekmachine dat direct verkeer naar je verkoopplatform stuurt. Om meer zichtbaarheid en naamsbekendheid te creëren moet je niets betalen. Je kan gratis enorm veel uit Pinterest halen!

Pinterest

2. Meer klikken is meer verkopen

Gebruikers gaan op Pinterest vanuit een intrinsieke motivatie op zoek naar iets om te doen, proberen of kopen. Aan jou de taak om daarop in te spelen. Wanneer jouw product aansluit bij de behoefte van de klant en hij ziet het op Pinterest zal er sneller overgegaan worden tot aankopen. De click-through-rate op Pinterest is enorm hoog. 88% van de wekelijkse pinners deed een aankoop naar aanleiding van pins die men toevallig zag.


Pinterest
3. Ontdek de interesses van jouw doelgroep

Het leuke aan Pinterest is dat de gebruiker zelf kiest wat hij wil zien. Door het gebruik van Pinterest statistieken kom je veel te weten over de interesses van jouw doelgroep. Wat zijn de nieuwste trends van jouw doelgroep, wat spreekt hen aan, op welke pins wordt het meest geklikt… De statistieken geven namelijk alle informatie die jij nodig hebt om interessante en aansluitende content en pins te maken voor jouw doelgroep. Pas je strategie hierop aan!


4. Meer verkeer naar jouw website

Op Pinterest is alles klikbaar. Achter elke pin kan je een rechtstreekse link naar je website of social mediapagina plakken. Pinterest is dus het ideale format om meer verkeer naar jouw verkoopplatform te verkrijgen. Verwijs je graag naar je nieuwste blogpost, promofilmpje of persbericht, dit kan allemaal in één klik met één pin!


5. Lange houdbaarheid van je pin

Content op Pinterest blijft maanden vindbaar. Dit in tegenstelling tot Facebook of Instagram waar je post na enkele uren al verdwenen lijkt te zijn. Met één juiste pin kan je maandenlang mensen naar je website leiden. Een sterke aanwezigheid op Pinterest kan de vindbaarheid van jouw producten enorm verhogen. Wist je dat de gemiddelde houdbaarheid van een Tweet 18 minuten is? De gemiddelde houdbaarheid van een post op Pinterest daarentegen is minstens vier maanden. Door het gebruik van SEO is je post jaren later nog actief op Pinterest. Uit het oog maar niet uit het hart!


Geef jouw bedrijf een boost dankzij Pinterest

Pinterest is zeker niet de grootste van alle sociale media, maar zakelijk wel enorm interessant. Nog enkele tips: gebruik niet te veel pins, maak niet te veel borden, gebruik een SEO-strategie, creëer je eigen huisstijl en maak krachtige content. Lijkt dit allemaal Chinees voor jou maar ben je wel overtuigd van de enorme meerwaarde van Pinterest voor jouw bedrijf? Contacteer Wolfpack Branding, samen creëren we jouw Pinterest verhaal!

Phaedra Hoste
Phaedra Hoste

Met liefde voor copywriting en social media schrijft onze stagiaire Phaedra Hoste mee aan het succesverhaal van de Wolfpack Blogs!