Adverteren op Pinterest

Adverteren op Pinterest
Tips & tricks
24 februari 2021

Waarom adverteren op Pinterest een must is voor jouw KMO.

Pinterest toont de nieuwste trends voor je marmeren keuken of nieuwste sneakers. Foodies gebruiken het om heerlijke recepten te delen terwijl ‘The lady of the house’ er de nieuwste snit uitkiest voor haar favoriete viervoeter. Generatie Z zoekt er inspiratie om een wereldreis te maken en de hipster onder ons zoekt naar zijn derde bloemen tattoo. Dit kan gewoon allemaal op Pinterest, maar weet je dat Pinterest ook de perfecte plaats is om je bedrijf een visueel duwtje in de rug te geven? Ben jij ondernemer, eigenaar of een online marketeer en heb je geen idee wat Pinterest for business is en hoe je het kan inzetten voor jouw bedrijf? Dan zal er tegen het einde van deze blog een nieuwe wereld voor je open gegaan zijn!


Pinterest als visuele goudmijn voor jouw product

Twee op drie pinners (gebruikers van Pinterest) ontdekt een nieuw merk of product via Pinterest. 93% van alle pinners geeft toe dat ze het platform voornamelijk gebruiken om nieuwe aankopen te plannen. De helft van die pinners zal effectief het product kopen. Mooie cijfers hé!

Met 200 miljoen maandelijkse gebruikers doet Pinterest zwaar onder voor Facebook en Instagram. Maar geen paniek want Pinterest wordt op een andere manier gebruikt. Wanneer surfers op Facebook de zoveelste advertentie zien, gaat hun neus krullen. Op Pinterest zullen ze net blij zijn als jouw product in hun feed verschijnt. 72% van de pinners laat zich overtuigen terwijl ze niet echt naar iets op zoek waren en maar liefst 99% beweert dat Pinterest helpt om te beslissen bij hun aankoop. Het is daarom een van de beste platformen om potentiële klanten te overtuigen. Pinterest zou dus wel eens een goudmijn voor jouw zaak kunnen worden!

Pinterest

Pin eenvoudig en doelgericht

Het geheim van Pinterest is eenvoud op elk vlak. Het is een visueel social mediakanaal dat dient als prikbord, waarop je afbeeldingen pint en moodboards toont. Inspiratie delen is het hoofddoel van Pinterest. Als bedrijf kan je ook zelf inspiratie opdoen en meer inzicht krijgen in de interesses van je doelgroep. Creativiteit kan heel breed gaan, daarom is het heel belangrijk als marketeer om Pinterest te gebruiken op een manier dat het meest interessant is voor jouw bedrijf. Pinterest Ads biedt verschillende campagnedoelstellingen aan waaruit je kan kiezen: meer merkbekendheid, meer bezoekers naar je website, meer verkoop… Kies de doelen die aansluiten bij jouw bedrijfsnoden.

Met Pinterest statistieken kan je als marketeer snel overzicht krijgen van je prestaties op een zakelijk account. Met de juiste pins kan je makkelijk click-through-rates genereren, zo komt de potentiële klant sneller op de website terecht wat (hopelijk) leidt tot een aankoop. 31% van de tijd op Pinterest wordt besteed aan shoppen, dit is meer dan op elk ander sociaal media platform. Een product verkopen is uiteindelijk het ultieme doel van iedere marketeer, toch?


  • 8 op de 10 gebruikers van Pinterest hebben een koopintentie
  • Pinterest heeft meer dan 250 miljoen actieve gebruikers wereldwijd
  • Pinterest wordt de nieuwste marketing trend in 2021
  • 85% van de pinners gebruikt de app
  • 66% van alle pinners koopt iets wanneer ze een pin reeds hebben gezien
Pin het succes van jouw product

1 pin zegt meer dan 1000 woorden. De juiste content is de sleutel tot succes op Pinterest. Met de juiste visuals, zoekwoorden en titels kan je heel snel viraal gaan. Elke pin is een verborgen (gratis!) advertentie. Door de geschikte pin vergroot de zichtbaarheid en vindbaarheid van jouw product want Pinterest is naast een sociaal platform ook een zoekwoord machine.

Pinterest helpt je een visueel verhaal te vertellen. Het is een etalage voor je producten die klanten doet verlangen om een kijkje binnen te nemen. De Pinterest pagina van jouw bedrijf is een online visitekaartje. In één oogopslag moet het gevoel, de stijl en de waarde van je bedrijf duidelijk zijn. Sterke content leidt tot kwalitatieve leads die je moet inspireren en meenemen in jouw visueel verhaal.

Pinterest is sinds enkele maanden echt aan het boomen en het is een gemiste kans als marketeer als je dit negeert. Wil je meer te weten komen over de voordelen van Pinterest of heb je nog vragen?

Phaedra Hoste
Phaedra Hoste

Met liefde voor copywriting en social media schrijft onze stagiaire Phaedra Hoste mee aan het succesverhaal van de Wolfpack Blogs!